Четвер, 02.05.2024, 06:16

Навігація
Цікава ваша думка
Фастову потрібен медіа-портал?
Всього відповідей: 197
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Статті

Главная » Статьи » Суспільство » Культура

Фастівчани зберуться в спільний вишиванковий ланцюг

1. Алея майстрів. Запрошую всіх "рукастих" фастівчан та мешканців Фастівського району показати свої творчі доробки.

Місце розташування: поперечна алея парку, від 1 школи до Бенардоса.

Участь безкоштовна. Є можливість реалізувати вироби при бажанні. Обов"язкова попередня реєстрація, щоб знати кількість учасників Алеї Майстрів та мати місце для всіх.

Увага: організація виставкового місця для майстрів лягає на плечі самих майстрів. Минулого року дирекція парку допмогла зі столами та стільцями, але цього року нас буде значно більше, і столів-стільців не вистачить на всіх.

Як зареєструватись для участі на Алею Майстрів:

мій тел. (097) 158 35 97., контактуйте.

 

2. Алея митців. Запрошую всіх  професійних художників та художників-аматорів, а також фотографів долучитись до виставкина відкритому повітрі.

Місце розташування: на перепендикулярній алеї у парку (центральна алея від входу у парк).

Монтаж та демонтаж картин здійснюватиметься художниками та фотографами самостійно. Якщо потрібна допомога - завжди можна буде звернутись в "оргкомітет" (поки що це одноосібно я...), знайдемо помічників.

При бажанні художники можуть реалізувати свої твори.

Попередня реєстрація необов"язкова, але дуже бажана.

Контактуйте, мій тел вище.

 

* я окремо запросила творчу групу фастівчан "Шурікі" для організації фотоінсталяції в спеціально  відведеному для них куточку  поруч з центром парку. Отримано попередню згоду, але не 100%.

** Якщо ви любите фотографію, будь ласка, спишіться зі мною приватно (або телефонуйте), я маю певне бачення організації фотовиставки робіт фастівських фотолюбителів та фотопрофі, але я всього лише художник, хочеться, щоб фотографи також долучились до алеї митців, бо фотографія - це мистецтво!

 

3. Дитячий майданчик. 

Організуємо майданчик для дитячих розваг. 

Наразі є задум залучити позашкілля та новітні дитячі  навчально-розважальні заклади до співпраці. організувати майстер-класи для дітей молодшого шкільного (та дошкільного , за умови пгодження з відповідними закладами). Відповідальність  за безпеку дітей при цьому повністю беруть на себе батьки, що повинні знаходитись поруч (тобто це НЕ майданчики типу "віддав дитину і забув", тут важливе проведення часу разом з дітьми і батьками)

 

Проситиму, щоб майстер-класи були направлені на створення соняшників з паперу, пластиліну, пластики, глини тощо. Чому саме соняшників? Читаємо нижче.

 

3.1. День соняха.

Цьогоріч увага відвідувачів свята буде  акцентована на соняхах. Соняшник - сонячна теплолюбива квітка, що повертається  "обличчям" до сонця. Я пропоную  в наш буремний час звернутись до позитивної квітки за натхненням і гарним настроєм. Повернімося обличчям до сонця, до тепла, до світла! Соняхи додають не лише продуктів харчування (насіння, таке улюблене багатьма українцями), а й візуально прикрашають світ навколо себе. До всього, соняхи відомі і у візуальному мистецтві як предмет натхнення світовиї художників.

 

3.1.1. Дитячий асфальт-арт (малюнок на асфальті)))  "Намалюю сонях!"

вікова категорія учасників: від  ? до 9 років.

Непризова гра. Бажано крейду захопити із собою.

Тема малюнка, як ясно з назви: соняхи!

Потрібна допомога: потрібно 2 волонтери  для розмітки квадратів на асфальті для подальшого малювання, запрошую небайдужих відписатись у цій темі, буду вельми вам вдячна за підтримку :)

крейда для асфальту.

 

3.1.2. Долоньковий живопис "Великий фастівський сонях".

Гра для дітей будь-якого віку.

На великому аркуші (4 аркуші ватману, з"єднані в один) відтиском долоні малюватимемо велииикий сонях. Один відтиск долоні = одна пелюстка. Учасників багато - багато пелюсток, чим  більше долоньок - тим пишніший сонях.

Для чого ми це робимо? Щоб розважити дітей, заохотити їх до спільної дії - до творення спільного арт-об"єкту.

* Зрозуміло, діти можуть малювати будь-що, соняхи - лише пропозиція :)

** є задум кожному юному стрітартівцю наклеювати на одяг наліпку з символом свята чи соняшничок. Реалізацію продумую.

Місце реалізації: виберемо найгладкіший асфальт у парку. Важко. Але треба знайти такий :)

Потрібна допомога: 1 волонтер-спостерігач за діяльністю біля імпровізованого "полотна",

нетоксична фарба для дитячих долонь  (я ще дізнАюсь, яка потрібна, поки я не в курсі),

відро з водою (можливо, можна буде взяти у парку, дізнАюсь)

 

4. Спільнотвір "Я хочу жити у такому Фастові"

На великому аркуші фломастерами кожен охочий з тих, хто завітає в цей день до парку, зможе висловитись і написати, яким хоче бачити своє рідне місто Фастів (Фастів - своєрідне місто, каламбур)))). Зі справними ліхтарями. З басейном. З кінотеатром. З активним виконкомом. Тощо. 

Планується потім урочисто передати цю "стіну бажань" у виконком безпосередньо пану Нетяжуку. Хоча би тому, що ми віримо в краще. Будемо вірити у те, що ці написи прочитають ті, хто має працювати з відгуками громадян. 

Місце проведення: центральний майданчик парку. 

Потрібна допомога:

1 волонтер, щоб спостерігав за відносним порядком (переживаю, що багатолюдей зажадають написати погані слова)

фломастери 5-10 шт. Якщо кожен 10-тий  захопить із собою фломастер - це буде прекрасно! Але звісно ж, я потурбуюсь про те, щоб дістати їх самотужки.

* Один знайомий підприємець запропонував замість паперу  плівковий матеріал з натягуванням (я нероузміюсь на тім, як воно вірно зветься, вибачте), за що йому велика дяка і + 10 до карми :)

 

5. 12.00. Флеш-моб  "Вишиванковий ланцюг".

Рівно о 12.00 без усякого попередження усі фастівчани у вишиванках зберуться на головному майданчику в парку Гагаріна, біля сцени. 

Ми зберемось у коло, як і минулого року, взявшись за руки. 

Флеш-моб буде не дуже-то і "флеш", тому що ми всі довго збираємось. Але ось такий у нас особливий фастівський флеш-моб :)

Далі 2 варіанти підрахунків:

варіант 1. Підрахунок  людей-ланок у вишиванковому ланцюжку почнемо розрахунком один за одним. Тобто хтось почне вигуком "Один", наступний, хто тримає першого за руку, вигукне "два" і так далі, поки підрахунок вигуками не дійде по колу-ланцюгу до першого, хто почав відлік.

Після того, як ми дізнаємось точну кількість людей у вишиванках у ланцюзі, ми виявимо (як і минулоріч) самого наймолодшого і самого найстаршого фастівчанина у вишиванках.

Це зафіксують запрошені представники фастівських ЗМІ. 

варіант 2. На кожного, хто прийде до парку у вишиванці, волонтери наклеюватимуть спеціальну наліпку з логотипом свята. 

Переваги  й недоліки (будь ласка, допоможіть визначитись!). У колі зберігається прозорість і правильність підрахунку вишиванок. А якщо  чіпляти наліпки, то можна охопити більше людей, навітьтих, хто не встиг до 12.00 на флеш-моб. Знов-таки, але ж у колі ми відчуємо єдність один з одним, бо нас поєднає місце проживання, вишиванка і ланцюжок. Коментуйте, будь ласка.

 

Після флеш-мобу можна розійтись і продовжувати гуляти парком, роздивляючись картини та твори майстрів, знайомитись з цікавими фастівчанами та пізнавати давніх знайомих за новими  видами діяльності та творчості. 

 

А можна буде влаштувати справжню ходу у вишиванках: від парку  рушити до вулиці Соборної, вийти до пам"ятника Шевченку і вже там "розсмоктатись" :) Але для цього потрібна згода з міською владою і  ДАІ, відповідно, потрібно буде ДАІ виділити для нашого вишиванкового маршу кілька регулювальників на дорогу. Я, чесно кажучи, великий скептик у цьому питанні. 

 

=====================================

Активності у парку почнуться з 9,00 ранку і звершаться о 15- 16.00  год.

 

 

Чим кожен з вас може допомогти:

- присутністю

- допомогою волонтера (статиста), завжди потрібно, щоб хтось кудись пішов і щось комусь повідомив.

- принести флешку з українською спокійною музикою (на будь-який смак, дирекція  парку минулого року приязно надала можливість "крутити" нашу музику, дякую Льоші Нестеренко та форумчанину Неупередженому за допомогу з музикою минулого року!)

- допомога в купівлі та надуванні повітряних кульок (минулого року я за свій рахунок купила 60 кульок, їх надувало 3 особи цілу годину, в результаті безконтрольного надування майже всі кУльки розтягли матусі для своїх дітиськ ще ДО початку свята))))

* Сподіваюсь, цього року дирекція парку допоможе хоча би з кульками, але про всяк випадок звернусь до вас.

- Розповісти про це дійство вашим знайомим, а вони - своїм знайомим. Згодом розміщу тут  посилання на соцмережі з цією новиною, щоб можна було ділитись там.

 

 

Що потрібно предметно:

- жовті та блакитні повітряні кульки (в кольорах держ. прапору), від 50 шт будь-якого розміру

- Жовті та зелені кульки повітряні (в кольорах фастівськоїсимволіки) - від 50 шт будь-якого розміру

- фломастери від 5 шт будь-якого кольору.

- відро з водою для миття рук (відро потірбно з людиною, яка мінятиме воду))))- для атракціону 3.1.2. Долоньковий живопис "Великий фастівський сонях"

шнур синтетичний для підвішування картин, організації простору майданчиків. Потрібно не менше 100 метрів різного гатунку та різними бобінками.

- крейда для малювання на асфальті, не менше  10 мінімальних наборів (ідеал - 20). 

- нетоксична фарба для малювання дитячими руками.

- 4 аркуші ватману формату А1

- наліпки з логотипом заходу (обіцяв безкоштовно зробити Павло з фірми "Лікі Принт", Фастів, дяка та +10 до карми )))

 

Людська допомога, волонтери:

- для підрахунку вишиванок - 3 особи

- для охорони порядку біля "стіни бажань" - 1 особа

- для направлення фастівчан у вишиванках - 2 особи

- для підготовки парку за день ДО свята - всі бажаючі (що робитимемо: проконтролюємо прибирання парку працівниками парку; розмітимо на асфальті "алеї" майстрів та митців, розмітимо місце для вишиванкового ланцюга.

Зранку в день свята:

- розвісити  вказівники алей

- надути та розвісити повітряні кульки

- реєстрація майстрів

- розташування художників, майстрів, учасників дитячого майданчика

- зберігання спокою під час дійства: планую звернутись особисто до фастівської Самооборони, знаю серед них цілком адекватних людей багато, сподіваюсь, на їх допомогу в цьому питанні (все ж таки то є парк, мало чи хто на підпитку завітає, таке інше...)

 

** Приймати дпомогу у вигляді грошей я не маю права і не бажаю цього. Якщо ви можете допомогти саме матеріально, тобто предметно, буду вельми вдячна. Це свято робиться нами з вами самотужки. Ну і не для "дяді", а для нас з вами:)

Організатор-координатор Омельчук Єлізавета, тел. (097) 158 35 97



Источник: http://forum.fastiv.com.ua/index.php/topic/34118-vishivankovii-lantciug-12072014-u-parku/
Категория: Культура | Добавил: Elli (16.06.2014) W
Просмотров: 688 | Комментарии: 4 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 4
avatar
1
2 Минерва • 00:15, 17.06.2014
Я в теме,приехала уже домой, буду звонить.
avatar
0
3 Elli • 16:11, 17.06.2014
дякую ) чекатиму!
avatar
1
1 liki • 20:52, 16.06.2014
Чур я меценат))
avatar
0
4 Elli • 16:12, 17.06.2014
ти і так великий меценат, за що тобі велика дяка і +10 до карми smile
avatar
Форма входу
Логін:
Пароль:
Про головне

 

 




Свіжі статті
Пошук по сайту
Block title
Block content