П`ятниця, 17.05.2024, 06:24

Навігація
Цікава ваша думка
Фастову потрібен медіа-портал?
Всього відповідей: 197
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Статті

Главная » Статьи » Політика » Вибори 2014

Позиція виборця
Позиція головного суб»єкта виборчого процеса - ВИБОРЦЯ

Я запитала в одного з наших кандидатів в мери , на що Ви готові заради досягнення мерського крісла? І не отримала відповіді на запитання. Як виборець знайомлячись з агітацією наших претендентів вже не дивуюсь . В своїй більшості це пусті обіцянки , за якими немає ні реальних можливостей виконати обіцяне , ні знань як те обіцяне виконати.
Але агітація кандидата Ничипоренко О.Е. вразила своєю цинічністю , та відкритою брехнею.
Тому зробила те , що вмію, звернулась до суду з позовом до Ничипоренко О. , текст додаю без подальших коментарів: До Фастівського міськрайонного суду
Позивач: Коваль Валентина Андріївна
08500 м. Фастів , вул. Якіра , 13
093-6643660
Відповідач: Кандидат на посаду Фастівського
міського голови
Ничипоренко Олег Едуардович
Хапанцев Олександр Сергійович
08500м. Фастів , вул. Кірова , 22
Інші засоби зв»язку мені не відомі
Відповідач: Довірена особа кандидата на
посаду Фастівського міського голови
Хапанцев Олександр Сергійович
08500м. Фастів , вул. Кірова , 22
Інші засоби зв»язку мені не відомі
ПОЗОВНА ЗАЯВА
Про усунення порушень прав суб»єкта виборчого процесу на достовірну , правдиву інформацію ,зобов»язання вчинити дію

Я, Коваль Валентитна Андріївна , у відповідності до ч.1 п.1 ст..12 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» є суб»єктом виборчого процесу як виборець.

Стаття 6 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» передбачає ,що місцеві вибори є вільними. Виборцям забезпечуються умови для вільного формування своєї волі та її вільного виявлення при голосуванні. ч.2. ст.. 6 цього закону України зазначає , що застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному волевиявленню виборця, забороняється.
Виборчий процес у відповідності до статті 11 Закону України « Про вибори…» здійснюється на засадах законності та заборони незаконного втручання будь-кого у цей процес, рівності суб'єктів виборчого процесу перед законом,рівності прав усіх кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови.
Але пункт 5 статті 53 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» передбачає обмеження щодо ведення передвиборної агітації і забороняє розповсюдження завідомо недостовірних відомостей про кандидата в депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, політичну партію або її місцеву організацію - суб’єкта виборчого процесу.
19.05.14 року в м. Фастів , по вул. Соборній в агітаційній палатці кандидата на посаду Фастівського міського голови Ничипоренко О.Е мені було вручено листівку , зміст порушує моє особисте право на правдиву інформацію про кандидатів та не відповідає фактичним обставинам, тобто вчинено фактично обман мене як виборця.
В листівці вказано : « Прошу Вас 25 травня 2014 року прийти на вибори та підтримати кандидатуру на поста президента України……. Та єдину кандидатуру на посаду міського голови м. Фастова Ничипоренка Олега Едуардовича». Вважаю , що ця інформація є неправдивою , оскільки Ничипоренко О.Е. не є єдиною кандидатурою , і порушує моє особисте право як суб»єкта виборчого процесу на право на правдиву інформацію про кандидата на посаду міського голови. За загальним визначенням слова кандидатура, повністю відповідає за своїм значенням слову кандидат та означає буквально особу яка висунута на державний пост. За ст. 175 КАСУ право оскаржувати дії чи бездіяльність кандидатів, їхніх довірених осіб, партії (блоку), місцевої організації партії, їхніх посадових осіб та уповноважених осіб, ініціативних груп референдуму, інших суб'єктів ініціювання референдуму, офіційних спостерігачів від суб'єктів виборчого процесу, що порушують законодавство про вибори чи референдум, мають кандидат, партія (блок), місцева організація партії, які є суб'єктами відповідного виборчого процесу, ініціативна група референдуму, інші суб'єкти ініціювання референдуму згідно у відповідності з ч. 2 цієї статті, як виборець, я можу оскаржити дії чи бездіяльність суб'єктів, визначених частиною першою цієї статті, якщо ці дії чи бездіяльність порушують виборчі права мої особисто. Право на правдиву інформацію , право бути захищеною від надання мені неправдивої інформації про кандидата на посаду міського голови мвста в якому я проживаю, є моїм особистим правом .
Згідно з ч. 3 ст.175 КАСУ позовна заява щодо оскарження дії чи бездіяльності кандидата у депутати сільської, селищної ради, кандидатів на посаду сільського, селищного голови, їх довірених осіб подається до місцевого загального суду як адміністративного суду за місцем вчинення дії чи місцем, де ця дія повинна бути вчинена.
Вважаю, що такими діями як кандидат на посаду міського голови Ничипоренко О.Е. та його довірена особа Хапанцев О.С .порушили моє право як виборця на правдиву інформацію про кандидата .
На підставі викладеного , керуючись ст.. ст.6,11,12,53 Закону України Про вибори та ст. ч. 3 ст.175 КАС. КАСУ України :
1. Визнати неправдивою інформацію викладену в агітацій листівці про єдиного кандидата на посаду міського голови м. Фастова викладену в листівці, яка виготовлена відповідальною особою- довіреною особою кандидата Хапанцевим Олександром Сергійовичем .
2. Заборонити кандидату на посаду міського голови м. Фастів Ничипоренко Олегу Едуардовичу та його довіреній особі Хапанцеву Олександру Сергійовичу розповсюдження даної агітаційної листівки яка містить неправдиву інформацію.
3. Додаток : листівка.
Коваль В.А.
Категория: Вибори 2014 | Добавил: valentina (20.05.2014) | Автор: Валентина Коваль E
Просмотров: 572 | Комментарии: 2 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 2
avatar
0
1 Elli • 21:44, 20.05.2014
Пані Валентино, ви все вірно підмітили, але поки я дійшла по тексту до  смислу вашої "статті", то ледь не зламала очі.

Ви б одразу написали суть проблеми, бо читати ВАШІ ОСОБИСТІ судові позорви не всім зручно.
До того ж, до ваших послуг існує ФОРУМ, на якому ви можете  з іншими містянами обговорювати це питання!
avatar
0
2 valentina • 23:44, 20.05.2014
паніElli , я вже дуже давно не думаю як би кому догодити, і як би це зробити комусь  зручніше. В мене є моя позиція і я вважаю, що маю  право її донести . Крім того , це не мої  ОСОБИСТІ позови, це стосується дуже багатьох людей не байдужих , тих що роблять реальні речі. Я донесла інформацію про те , що один з наших кандидатів на посаду мера просто брехун  і я відкрито заявила йому в цьому претензію. А ховатись на форумах за псевдонімами  я не маю часу, тому , що від того що я роблю залежить доля багатьох людей , іноді і їх життя. Але якщо у   когось не вистачає інтелекту зробити висновки з  прочитаного , то я не повинна підлаштовуватись ні під кого . Повідомляю , що мене цікавить  думка єдиного судді- Господа , а Ваам раджу, не судіть і не судимі будете. Крім того , Ви маєте вибір - не читайте......Вимушена Вас засмутити_ я тільки почала писати , тому що буду вести рубрику: Погляд правозахисника, питання та відповіді
З повагою     Валентина Коваль ( власне ім"я, не псевдонім )
avatar
Форма входу
Логін:
Пароль:
Про головне

 

 




Свіжі статті
Пошук по сайту
Block title
Block content